Whiskey

Whiskey 0 comments

Whiskey är en uppskattad dryck sedan lång tillbaka i tiden på 1400-talet. Denna unika, uppskattade alkoholdryck är från grunden ett ohumlat öl som sedan har destillerats flera gånger och sedan lagrats på ekfat. Ingredienserna kan baseras på spannmål som korn, malt, vete, majs eller ris. Den vanligaste whiskyn görs på korn och kallas maltwhisky.

Skillnaden på whisky och whiskey

Anledningen till varför denna dryck kallas whisky eller whiskey, beror på vilket land den kommer ifrån, dock är det i grunden samma produkt. Japan, Skottland och Kanada stavar whisky, medan USA och Irland stavar whiskey. Skottland är landet som alltid har räknats som hjärtat av denna populära, alkoholhaltiga dryck. Det finns ett stort utbud av whiskey världen över. Den mest sålda och kända whiskeyn som blivit mycket populär är Jack Daniel’s och kommer från Tenessee, USA.

Whiskey – Den sociala drycken

Whiskey kan passa till många olika sociala sammanhang, både när man kan servera gäster från baren hemma, när man går ut till en mysig bar, eller att ha som dryckestillbehör till den stora anordnade festen. Förr ansågs whiskey mer som en dryck som bara män drack, men idag är det en populär dryck i alla sammanhang bland både män och kvinnor. Det finns många bra tips och förslag på hur man dricker whiskey eller vilket typ av glas man ska använda. Det vanligaste glaset man använder kallas för tumblerglaset. Detta är ett rakt och brett glas men enligt whiskeyexperterna är det bättre att dricka ur ett litet tulpanformat glas då aromerna bevaras bättre genom formen.

Efter en lång, stressig arbetsdag, kan man njuta av en god whiskey även i sin ensamhet.

Om man är trött efter jobbet kan man koppla av med ett glas smakrik whiskey när man sitter hemma vid datorn. Idag är det praktiskt med dator och internet där man kan beställa hem saker till hemmet. Då kan man med fördel beställa från Rörfokus som har alla tillbehör till både kök, badrum, trädgård samt mycket mer man kan behöva till hemmet. En whiskeyflaska ståendes i hemmabaren kan vara ett bra alternativ att ha, både som en vacker flaska i sin kollektion av alkoholdrycker och som sällskapsdryck.

Author Rebecka