Öl- och whiskymässan

Whiskey 0 comments

Öl- och whiskymässan är en mässa vars syfte är att samla olika aktörer aktiva inom öl- och whiskytillverkning, stora som små. Under två dagar så sker det en så kallad utställning som lockar över 23 000 besökare. Mässans huvudgrupp av besökare består av privatkonsumenter som är mellan 30 – 55 år och från båda könen. Göteborgspubliken är omtyckt just för deras vilja att lära sig mer om dryckerna vilket givetvis bidrar till att utställare återkommer till mässan. För besökare så är mässan en trevlig tillställning där man kan träffa likasinnade och testa på nya sorter. Vanligtvis så hålls mässan under april månad vilket är en härlig nystart för de flesta efter en lång och tung vinter. För de personer som inte har förköpt biljetter så går det lika bra att köpa biljetter på plats i kassan men man måste ha i tanken att köerna kan vara långa vissa tider under dagen. Alla besökare måste även vara över 20 år för att komma in på mässan då det givetvis förekommer alkohol och alkoholkonsumtion.

Göteborg är en självklar stad

För den som är intresserad att gå på mässan så hålls den i Sveriges andra största stad, Göteborg. Varför man har valt just Göteborg är för att mässan lockade tusentals whisky- och öl-intresserade konsumenter. Göteborg är även en stad som har ett stort och varierat utbud av krogar, bryggerier och så kallade whisky och öl-klubbar. Man har även gjort en undersökning enligt Sifo som visar att göteborgarna är de mest öl-intresserade i landet vilket gör mässans plats självklar. På mässan kan man kika runt bland de olika båsen och få lära sig mer om de olika dryckerna samtidigt som man kan få provsmaka. Det är ett utmärkt sätt för den öl- och whiskyintresserade individen att få testa på nya märken och smaker. Det går även att köpa med sig flaskor hem från de flesta bryggerier. Mässan ligger på konferenscentret Svenska Mässan som anordnar många olika mässor och event året runt. Dörr i dörr ligger också det fyrstjärniga Gothia Towers som även har en femstjärnig våning vilket gör att det kommer människor från Sveriges alla hörn. Det är en perfekt helgresa som många uppskattar.

Öl och whisky i samhället

Sverige och svenskar har varit kända för att dricka mycket. Det finns en tydlig tendens att det brukar vara livat på landets pubar och klubbar under helger, främst storhelger. Trots att många svenskar är så kallade “helgdrickare” så kan tänderna ta sig en törn tack vare alla söta drinkar och socker. Därför är ett tips att besöka professionell tandreglering stockholm som tar hand om ens tänder väl. När det kommer till öl- och whisky så är det framförallt den äldre generationen som dricker det men öl börjar förekomma mer och mer bland yngre. Det är främst mörk öl som inte riktigt har fastnat än då den är väldigt “tung” samt bjuder på mycket smak. För den som vill börja dricka öl så rekommenderas det att börja med ljusare ölsorter och sedan testa sig fram för att finna sin favorit. Ifall man själv inte är intresserad av att gå så är det en perfekt present att ge bort till sina föräldrar eller någon annan som är whisky- och öl-intresserad.

Author Rebecka