Tennessee whiskey

Whiskey 0 comments

Tennessee whiskey är som namnet antyder whisky som produceras i Tennessee i USA. Rent lagligt klassificeras många Tennessee whiskey som bourbon, till exempel i handelsavtal med andra länder, men mycket få eller inga tillverkare av Tennessee whiskey använder själva det namnet eller marknadsför sin whisky som just bourbon. Det som skiljer de flesta Tennessee whiskey från annan bourbon är att råspriten innan lagring genomgår en process som kallas Lincoln County Process, som innebär att den filtreras genom träkol skapad av sockerlönn. Man ska därför vara lite försiktig när man köper whisky från Tennessee, om det är just denna typ av whisky man är ute efter: all whisky som kallas Tennessee whiskey är från Tennessee, men inte all whisky som är från Tennessee kan klassificeras som Tennessee whiskey. Som ett exempel kan ges Ole Smoky Destillery i Tennessee, som producerar en whisky som inte lagras. Den kan därför inte lagligen klassas som Tennessee whiskey, utan kallas ”corn whiskey”.

Den mest kända tillverkaren av äkta Tennessee whiskey är Jack Daniel’s. De har sitt destilleri i Lynchburg, där det grundades år 1875 av just Jack Daniel.

Om man inte bara tycker om amerikansk whisky, utan också amerikansk mat, ska man bege sig till O’Learys i Mall of Scandinavia. Där kan man inte bara njuta av en middag i amerikansk anda, utan också ägna sig åt förstklassig amerikansk underhållning i form av laserdome, i Stockholm. Genom att avsluta kvällen med ett glas Jack Daniel’s eller annan Tennessee whiskey får man en svårslagen helkväll.

Author admin